sobota 30. novembra 2013

V Poľsku dochádza k hromadnému páleniu vlajok EU

VARŠAVA – V Poľsku sa šíri nová extrémna zábava. Poľskí národní aktivisti začali vo veľkom strhávať a páliť vlajky Európskej únie. Napriek tomu, že v Poľsku je pálenie štátnych vlajok zakázané a hrozí za to vysoká pokuta, alebo väzenie, v prípade vlajky EU to neplatí. Európska únia totiž nie je štát.
Po celom Poľsku dnes vejú vlajky EU na štátnych a verejných budovách spoločne s národnou poľskou vlajkou. Pravdepodobne aj z tohto dôvodu sa medzi Poliakmi strhávanie a pálenie vlajok EU natoľko udomácnilo, že niektorí z národných aktivistov v ňom dokonca súťažia.


Podľa jedného z poľských denníkov má byť najúspešnejšia skupina z juhopoľského mesta Bialsko Biala neďaleko českých hraníc . Na svojom facebookovom profile sa uvedená skupina dokonca chváli, že od začiatku mája strhla a spálila vo svojom meste najmenej 20 vlajok Európskej únie . V 30-tisícovom Bialsko Biala dnes už údajne nie je žiadna vlajka s dvanástimi hviezdami .

Podobne v stredopoľskom meste Kalisz na hotelovej škole skupina mladých vlastencov vymenila vlajku EU visiacu vedľa poľskej za poľskú, aby vlajku EU následne spálila. V oznámení, ktoré pripevnili na dvere školy, napísali : " Sme rozhorčení z toho , že vedľa nášho národného symbolu bola zavesená vlajka Európskej únie, ktorá berie našej krajine suverenitu v prijímaní rozhodnutí, zasahuje sa do našich vnútorných vecí a je byrokratickým molochom, ktorý je platený z peňazí poľských daňových poplatníkov . "



Hovorca poľskej polície Andrej Borowiak vo veci uviedol: " Európska únia nie je štát , iba medzinárodná organizácia. Jedná sa preto len o porušenie mravov postihnuteľné iba ako priestupok , "

Na záver je vhodné pripomenúť, že za podobné konanie sa už čoskoro- 3.12.2013 (utorok) na Slovensku v budove Okresného súdu Bratislava I o 11,30 hod, v miestnosti č. dverí 19 uskutoční verejné súdne pojednávanie.
Pokiaľ máte voľno a záujem sledovať fungovanie slovenského súdnictva, respektíve aktuálny stav slobody a spravodlivosti na Slovensku,  môžete sa tohto súdu aj osobne zúčastniť.
Ďaľšie zaujímavé informácie o súde nájdete aj na facebooku.

Zdroj: http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,13903529,Mlodzi_narodowcy_zrywaja_z_budynkow__a_potem_pala.html  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára